Wednesday, June 10, 2009

Princess-Who? are timp

Princess-Who? avea o mare problema. Facea mancare atat de buna ca toti bellatopienii erau buluc la ea in bistro. Incercase de multe ori sa puna ingredientele aiurea ca sa-si strice reputatia, dar cumva, nu reusise. Oricum le combina, aveau o savoare speciala si, mai rau, unica. Fie ca amesteca reganon cu sub-de-rosii (astea erau niste rosii care cresteau subsuburbii), fie ca punea trapunjel peste friptura la cuptor, spre final reusea sa arunce in oala si ceva ce balansa aromele. Princess-Who? avea clar nevoie de mai mult timp pentru ea si pentru Bistro-What?

In Bellatopia, timpul se imbutelia in sticle de lapte de 1 litru si era livrat in fiecare dimineata locuitorilor. Nimeni nu-si mai amintea cum se facea timp-de-casa, era o reteta disparuta de mult, din vremea de dinainte ca fericirile sa cotropeasca Bellatopia. Timpul se producea automat si din cauza asta nu se mai stia cum se poate schimba cantitatea de timp pe care o primea fiecare.

Princess-Who? avusese mereu timp. Poate din cauza asta trecuse cu vederea povestile pe care le auzea in copilarie, despre cum pe vremuri se facea timpul in casa si despre cum bellatopienii se ingrijeau sa culeaga flori-de-viitor si fructe-de-moment, iarba-de-nu-ma-uita si conuri de brad vesnic-verde, pe care apoi le combinau in diferite cantitati. Ceva din evenimentele actuale aveau sa-i reaminteasca insa de aceste povesti...

1 comment: