Wednesday, June 10, 2009

Fanfan, Fufetta, Fericiri

Fanfan si Fufetta ajunsera intr-o clipita la Fabrica de Fericiri, pentru ca deja era foarte tarziu. Din cauza lui Mooshumi, care nu se trezise la timp, tot programul se daduse peste cap. Muflifli nu avea sa fie furios, fiind incapabil de furie. Dar lui Fanfan ii era deja rusine si intra pe poarta Fabricii cu ochi galbeni de vinovatie.

Muflifli ii intampina cu o expresie grav-pisiceasca si o lista lunga de sarcini, iar Fufettei ii strecura pe nevazute o bomboana cu cirese, facandu-i cu ochiul pe la spatele lui Fanfan.

Fanfan si Fufetta se pusera pe treaba. Impreuna cu restul pisicilor din Bellatopia, Fanfan si Fufetta erau responsabili de productia de fericiri si fiecare pisica avea stilul ei de a crea o fericire.

Fufetta, de exemplu, statea toata ziua pe ciuci si canta, fiind singura pisica din Bellatopia care avea ureche muzicala. Din pacate stia o singura melodie, ceea ce putea sa devina exasperant. Apelase la Pianist si acesta ii promisese ca intr-o zi, cand au sa-i vina partiturile, are s-o invete si pe ea sa le cante, atata timp cat Fufetta s-ar fi angajat sa scrie versurile.

Fanfan facea fericiri din lacrimioare. Nu era neaparat trist cand lucra, doar sensibil la curent. Si cum culoarul sau era putin vantos, Fanfan era unul din cei mai harnici muncitori din hala, cu productii de fericiri care intreceau orice imaginatie.

O zi de lucru la Fabrica se incheia de obicei dupa ce suficient de multe fericiri fusesera create, si dupa ce un Adult gasise ravasul zilei. Acesta era rezultatul eforturilor specialistilor felini si absolut de fiecare data ce scria in ravas se indeplinea. Insa nu se stia exact cand. Plus ca trebuia descifrat.

Ravasul de astazi ii era destinat lui CriCri si zicea asa: "Doua oua, maine ploua. Unde maine, e cu paine. Este om, sau e in pom." Planul era sa-l gaseasca sub pres cand cineva avea sa-i calce pragul. Si cum Maddo tocmai facuse asta, suna si sirena la Fabrica de Fericiri, semn ca toate pisicile puteau pleca acasa.

Fanfan si Fufetta iesira si ei pe poarta Fabricii. Fanfan umbla tantos, ca-i trecuse de vina, iar Fufetta topaia la doi pasi in urma lui. Ceea ce lui Fanfan ii placea. "Fufetta, asa cum iti spuneam lectia trecuta, productivitatea muncii este cand facem doua fericiri odata, eu si tu. Stii?"

Fanfan se intoarse pe calcaie si avu supriza sa constate ca Fufetta disparuse. "La naiba! A facut-o din nou!" Fanfan scrasni din dinti si isi continua drumul spre casa. Fusese o zi buna, in ciuda faptului ca incepuse prost si se terminase fara Fufetta.

No comments:

Post a Comment