Wednesday, June 10, 2009

Maddo si Fata

Maddo nu mai batu la usa, se strecura direct pe geamul de la primul nivel, pe care Fata il lasa mereu deschis pentru ea. Apoi o lua in sus, pe scari, pe langa turnul spiralat care se ridica unea pamantul de suburbia de deasupra. Turnul era o inventie minunata, caci el tinea adunate in jur, ca si cand ar fi fost constranse de o forta gravitationala de un soi aparte, fericirile pe care plutea suburbia.

Maddo fu cuprinsa brusc de emotie: usa trebuia deschisa cu grija, caci singurul loc prin care fericirile puteau evada era acesta. Iar ori cate ori o fericire scapa din mainile ei, Fata se mai incrunta un pic. Asa ajunsese sa aiba fruntea ridata, ca a unei batrane, caci in ultima vreme fericirile pareau sa se razvrateasca din ce in ce mai des. Maddo spera ca evadatele sa nu devina o problema sociala pentru Bellatopia , dar acum nu avea timp sa se gandeasca la asta. Zumzetul fericirilor din turn ii facea placere de fiecare data, si se acorda cu ele, torcand intr-un ritm alert care uneori chiar parea aproape de muzica. Fericirile erau facute de pisici, Fata doar le adauga aripi, ca sa le ajute sa sustina si mai bine suburbiile.

Ajunsa sus, Maddo scoase de sub pres cheia care deschidea usa si asa gasi ravasul zilei. Cu mustatile inainte, Maddo intra. Fata tresari si se intoarse catre ea, lasand pe masa o pereche de aripi abia inceputa: „Ce bine, Maddo, ce bine!”. Cu ochii sclipind, Fata o prinse de maini si se invartira prin camera. Usor ametita, Maddo remarca totusi ca ridurile de pe fruntea Fetei dispareau unul cate unul. Se oprira intr-un colt si le bufni rasul.

Maddo vru sa stie care fusese povestea cu Pianistul. Fata ridica din umeri: „Eh, e capricios. Odata, de mult, i-am daruit o fericire, insa n-a stiut cum s-o stapaneasca, si fericirea s-a suparat. Acum, suratelor ei le place sa il necajeasca aranjadu-i bellemolii. Doar stii cat uraste previzibilul!”, zise Fata si chicoti usor.

Maddo stia exact cine il putea imbuna pe Pianist si cum ar fi putut sa-l aduca din nou in viata Fetei, si mai stia ca pentru asta luase prea putina prajitura cu mixandre la ea.

No comments:

Post a Comment